A Canonical elmagyarázza: Miért jobb választás az Ubuntu Linux a Windows 10-nél

Az Ubuntu Linux rendszert hivatalosan támogató cég - a Canonical - elmondta, hogy az Ubuntu Linux rendszerre történő váltással a cégek nagyjából 70%-os megtakarítást nyerhetnek - a Windows 10-re történő fejlesztésekkel szemben.

Egyik hivatalos blogbejegyzésükben - "Windows 10: Végre itt az idő, hogy Ubuntura váltsunk?" a Canonical lényegre törően rámutatott arra a lehetséges tényállásra, mely szerint az új Windows 10 megérkezése egy "kényelmes következő lépés"-t jelenthet nagyobb cégek számára is - de nem minden esetben a "legjobb választás"-t.

Az Ubuntu Linux rendszerekre történő átállások során "a karbantartási és képzési költségek több, mint 70%-kal is csökkenhetnek".

Nem beszélve a Windows rendszerek használata során már megtapasztalt adatvédelmi/biztonsági problémákról - elérkezett az idő, hogy az itt közölt - és az idáig ismert információk és tapasztalatok alapján végre mindenki a legjobb belátása szerint döntsön.

Jó hír a Canonical számára, hogy például az egyik legnagyobb számítógépgyártó cég - a Dell - újabbnál újabb Chromebook nevezetű - üzleti felhasználásra kiélezett hordozható számítógépeket jelentet meg a piacon. Ezek a gépek cégek számára különlegesen ellátott hardver és szoftverfelépítéssel - és nem utolsósorban kimagasló biztonsággal - rendelkeznek.

2011-ben a Canonical azt is elmondta, hogy egyik nagy célja, hogy a világon több, mint 200 millió Ubuntu Linux felhasználó legyen 2015-re. A nemrégiben beindított Ubuntu Snappy és Ubuntu for phones pedig még tovább fokozza az erre történő törekvéseket.

Kapcsolódó kiegészítés

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.